Кореноплодните зеленчуци се изчистват, измиват се, заливат се със студена вода и се кипват. Прибавя се пилето и се вари до готовност, после се обезкостява и се нарязва на дребно. Брашното се запържва срастителното масло, добавя се от прецедения пилешки бульон, като постоянно се бърка, за да се получиеднороден бял сос. Гъбите, нарязани на дребно, се задушават с маслото. Нарязаното пиле и задушените гъби седобавяткъм готовия бялсос,
посолява се и седобавя черният пипер. Хлебчетата се издълбават, като преди това им се отрязва горната част. Напълват се със сместа от пиле, гъби и бял сос. Поставят се в загрята до 250 градуса фурна и леко се запичат, като преди да се извадят, се поръсват със ситно настъргания
кашкавал.